Steve Wozniak in Brisbane om iPhone 5 te kopen

De medeoprichter van Apple, Steve Wozniak staat erom bekend dat hij zodra het bedrijf een nieuw product uitbrengt in de rij gaat staan voor een winkel tussen andere geïnteresseerden om het nieuwe product te bemachtigen. Zo ging hij eerder dit jaar bijvoorbeeld nog in de rij staan voor een Apple Store om de iPad 3 te kopen. Gisteren is Wozniak om de allereerste iPhone 5 te bemachtigen afgereisd naar de stad Brisbane in Australië om hier als zevende in de rij te staan om de nieuwe iPhone aan te schaffen.

Uiteindelijk heeft Steve twee 64 GB toestellen gekocht, een witte en een zwarte omdat hij niet kon beslissen welke hij mooier vond. Met name het grotere scherm van het toestel vond hij erg mooi en ook was hij erg nieuwsgierig naar de nieuwe oordopjes. Hij was overigens niet alleen in Australië om de nieuwe iPhone te kopen maar ook om een toespraak te geven en om een concert te bezoeken van de Australische Julia Stone.

Langere rijen

Overigens waren de rijen voor diverse winkels in de Verenigde Staten een stuk langer dan vorig jaar toen de iPhone 4S beschikbaar kwam. Analist Gene Munster ging langs diverse winkels van het bedrijf om mensen te tellen en hij kwam tot de conclusie dat de gemiddelde rij 83 procent langer was dan afgelopen jaar. Voor de beroemde glazen kubus van Apple op 5th Avenue in New York stonden 775 mensen in de rij op het moment dat de winkel openging om 8 uur 's morgens. Vorig jaar stonden hier nog 460 mensen in de rij voor de iPhone 4S al regende het die dag wel. Munster telt de rijen voor de winkels van Apple al sinds het moment dat de iPhone 3G beschikbaar kwam en volgens hem is de vraag groter dan ooit. Hij schat er dit weekend 8 miljoen toestellen worden verkocht.

Lees meer over: ,