Steve Jobs stuurt iPods naar Chileense mijnwerkers

Het verhaal van de Chileense medewerkers heeft de afgelopen dagen het nieuws bezig gehouden. Na te hebben vastgezeten onder de grond sinds 5 augustus kwamen alle 33 opgesloten mannen deze week weer boven de grond. Het was een heftige periode voor de mijnwerkers evenals de dag van de bevrijding.

Iedere mijnwerker verdiende ongeveer 1.138 euro per maand. De maand augustus werd nog uitbetaald maar daarna kregen de mannen geen salaris meer.

Toch hoeven ze niet bang te zijn dat ze in de financiele problemen komen. De dag dat ze vrij kwamen heeft de Chileense zakenman Leonardo Farkas direct al allen 10.000 dollar gegeven en daarnaast zijn er diverse deals met betrekking tot films en boeken. Op het lijstje staat verder nog een tripje naar Griekenland en een reis naar Zuid-Korea.

Ook Apple topman Steve Jobs deed een duit in het zakje, alle mijnwerkers kregen persoonlijk van hem een nieuwe iPod toegestuurd. Het is niet bekend om welke variant van de iPod het gaat, wel is bekend dat het een persoonlijke gift betreft.

Lees meer over: , ,