Steve Jobs los op Adobe

Steve Jobs is los gegaan op Adobe, de strijd tussen beide bedrijven heeft daarmee een voorlopig hoogtepunt bereikt. De topman van Apple heeft op de website een lang bericht geplaatst waarin Adobe en Flash-technologie volledig met de grond gelijk wordt gemaakt. De strijd tussen beide bedrijven kabbelt al een tijdje voort omdat Apple blijft weigeren om Flash toe te laten op de iPhone en iPad.

Steve Jobs geeft in zijn bericht 6 redenen waarom de iPhone en de iPad geen Flash ondersteunen. Zo zou Flash de nummer 1 reden zijn waarom Macs crashen en is de software onveilig. Verder gaat het om de batterijduur. Een iPhone kan op een volle batterij 10 uur video's met de H.264-codec tonen terwijl met Flash de batterij na 5 uur leeg is.

Jobs vraagt zich tevens af wat Adobe nu eigenlijk wil met Flash voor mobiel. "Eerst zou Flash begin 2009 op smartphones komen, toen de tweede helft van 2009, daarna begin 2010 en nu is het tweede helft 2010. Het zal uiteindelijk wel komen, maar ik ben blij dat we er niet op gewacht hebben. Wie weet hoe het zal presteren?",

"Adobe is gesloten en leeft in het verleden.", "Misschien moet Adobe zich meer concentreren op het maken van goede HTML5 tools voor de toekomst en minder op het bekritiseren van Apple omdat het verleden achter zich laat." aldus Jobs.

Lees meer over: , , , , , ,