Stats Like Button en nieuwe Send Button van Facebook

Het is een jaar geleden dat Facebook de Like, of 'Vind ik leuk' knop introduceerde op de F8 conferentie. Dit is de knop die je onder andere ook op deze pagina ziet waarmee artikelen snel gedeeld kunnen worden op het sociale netwerk. Op het moment van de introductie waren er slechts 75 websites die deze knop al hadden geplaatst. Het aantal websites met de Like Button groeide echter bijzonder snel, al binnen een week stond de knop op meer dan 50.000 websites en binnen een maand waren dit er al meer dan 100.000.

Nu een jaar later laat het sociale netwerk weten dat de knop dagelijks op meer dan 10.000 websites wordt geplaatst. In totaal zijn er al meer dan 2.5 miljoen websites met de Like Button waaronder 80% van de top 100 websites in de Verenigde Staten.

Send Button

Naast de Like Button komt het sociale netwerk nu met een Send Button die er vergelijkbaar uitziet. De nieuwe knop komt met een aantal vernieuwingen omtrent Facebook groepen. Het verschil tussen de knoppen is vrij logisch. De Like Button is bedoeld om artikelen te delen met al je vrienden en de nieuwe Send Button is er op gericht om een artikel te delen met een aantal specifieke vrienden of met een groep.

Het delen van een artikel kan door een naam in te vullen, een mailadres of de naam van een groep. Bij het invoeren van een mailadres is het niet vereist dat dit account is gekoppeld aan Facebook dus de knop kan prima gebruikt worden als een 'tell-a-friend' knop. Het bericht dat vervolgens wordt gestuurd bevat een titel, korte omschrijving en een afbeelding met daarnaast de mogelijkheid om zelf tekst toe te voegen.

Hieronder een voorbeeld van de knop, meer over het plaatsen vind je hier.

Lees meer over: