Statistieken iPhone applicaties radio 1 t/m 6

Naar radio 1 t/m 6 luisteren op je iPhone is mogelijk met de iPhone applicaties van Omroep.nl die inmiddels vijf maanden bestaan. Omroep.nl heeft enkele cijfers bekend gemaakt over de applicaties en daaruit blijkt dat ze behoorlijk succesvol zijn.

Live naar de radio luisteren gebeurt nu al in 10% van de gevallen via de iPhone applicaties. Met name Radio 1 en 3FM doen het bijzonder goed met 101.000 en 91.000 downloads. Als reden voor het succes van de 3FM applicatie wordt opgegeven dat er met name door jongeren tussen de 15 en 34 jaar naar wordt geluisterd die relatief vaker gebruik maken van mobiel internet. De uitzendingen van Radio 1 hebben een actueel karakter waardoor de applicatie vaker wordt gedownload tijdens grote evenementen zoals het WK.

Zo werd de applicatie tijdens het WK vaker gedownload dan in de periode ervoor. In de laatste twee weken van het WK werd de applicatie meer dan 17.000 keer gedownload. Normaal wordt de applicatie gemiddeld meer dan 14.000 keer gedownload.

Radio 6 doet het ook goed. Via de applicatie wordt nu 13% van het online naar Radio 6 luisteren gerealiseerd. Dit is mogelijk te verklaren doordat Radio 6 geen etherfrequentie heeft en zodoende alleen via internet te horen is. Radio 2, 4 en 5 hebben gemiddeld 5% meer bereik dankzij de applicaties.

In de toekomst moeten de radiostations ook beschikbaar komen op andere mobiele telefoons. Op dit moment hebben Radio en Radio 6 al een mobiele website, het is de verwachting dat 3FM en Radio 2 op korte termijn volgen.

Lees meer over: , ,