Statistieken: Google+, Gmail en Android

Google heeft de cijfers over het vierde kwartaal bekend gemaakt en traditiegetrouw gaat dit gepaard met de nodige statistieken. Als eerste kort de kwartaalcijfers die lager uitvielen dan analisten hadden verwacht. De omzet in de laatste maanden van 2011 bedroeg 10.6 miljard dollar en de nettowinst 2.71 miljard dollar, een jaar eerder lag dit nog op 2,54 miljard dollar. Van de omzet kwam ongeveer de helft van buiten de Verenigde Staten. Zoals gezegd werden de cijfers niet positief ontvangen wat er voor zorgde dat het aandeel 10 procent zakte. Verder heeft Google nu 32.467 medewerkers in dienst.

Google+

Dan de statistieken. Larry Page heeft laten weten dat sociaal netwerk Google+ nu op 90 miljoen gebruikers zit. Dit is hoger dan de schatting die Paul Allen, de oprichter van Ancestry.com eind vorige maand deed. Volgens hem zat het sociale netwerk op dat moment rond de 62 miljoen gebruikers en was de verwachting dat op 1 februari dit aantal gestegen zou zijn naar 85 miljoen. Uit cijfers begin januari van Comscore bleek dat Google+ in Nederland in de maand november 800.000 unieke bezoekers wist te trekken.

Van deze 90 miljoen bezoekt 60 procent het netwerk dagelijks, 80 procent wekelijks.

Gmail

Dan werden er ook cijfers van Gmail gedeeld. De gratis maildienst komt nu behoorlijk dichtbij de grote concurrent Hotmail van Microsoft. Gmail heeft nu 350 miljoen actieve gebruikers, een behoorlijke stijging sinds oktober toen dit aantal nog op 260 miljoen lag. De laatste keer dat Microsoft cijfers deelde betreffende Hotmail was in maart 2010 en toen had de maildient 369 miljoen actieve gebruikers. Nu zijn er geen recentere cijfers beschikbaar maar ongetwijfeld heeft Hotmail last gehad van de groei van Gmail.

Android

Als laatste het mobiele besturingssysteem Android. Volgens Larry Page is Android nu geactiveerd op meer dan 250 miljoen apparaten, een stijging van 50 miljoen vergelijken met november afgelopen jaar. In december liet Google nog weten dat er dagelijks 700.000 Android-toestellen worden geactiveerd. Het aantal applicaties dat gedownload wordt groeit daardoor natuurlijk ook flink, onlangs werd er nog een mijlpaal bereikt met 10 miljard downloads en inmiddels staat de teller al weer op 11 miljard downloads.

Lees meer over: , , ,