Statistieken applicaties Facebook voor iPhone en Android

FacebookFacebook publiceert geen cijfers betreffende het gebruik van de mobiele applicaties maar analist Benedict Evans wist een manier te vinden om toch de nodige cijfers van het sociale netwerk te achterhalen. Omdat deze manier niet langer werkt heeft Evans besloten om de meest recente cijfers te publiceren, het gaat om gegevens van november.

Uit de cijfers blijkt dat de applicatie van Facebook voor Android in november 192,8 miljoen maandelijks actieve gebruikers had en de applicatie voor de iPhone 147,2 miljoen. Een jaar eerder waren de rollen nog omgedraaid en toen had de applicatie voor Android 66 miljoen gebruikers terwijl de applicatie voor de iPhone 91 miljoen gebruikers had. In 11 maanden heeft Facebook voor Android er dus bijna 130 miljoen gebruikers bijgekregen.

In totaal had Facebook tegen het einde van het derde kwartaal van vorig jaar 604 miljoen mobiele gebruikers. De applicatie van het sociale netwerk is afgaand op de bovenstaande cijfers aanwezig op 73,6 procent van de geschatte 200 miljoen actieve iPhones. Wat betreft Android wordt de applicatie van Facebook op 35 procent van de geschatte 550 miljoen apparaten met Android maandelijks gebruikt. Facebook voor de iPad groeide van enkele miljoenen naar 48 miljoen maandelijks actieve gebruikers in september 2012.

De applicatie van Facebook gericht op feature phones groeide tussen september 2011 en november 2012 naar 82 miljoen maandelijks actieve gebruikers. BlackBerry kwam uit op 60,2 miljoen actieve gebruikers, dit waren er 48,9 miljoen in november 2011. Nokia had in november 15,7 miljoen actieve gebruikers en Windows Phone slechts enkele miljoenen.

Facebook Messenger

Tegenwoordig heeft Facebook nog een aantal andere applicaties waaronder Facebook Messenger voor iOS en Android, geïntroduceerd in augustus 2011. In september 2011 had de applicatie al bijna 3 miljoen gebruikers en dit groeide door naar 10 miljoen gebruikers in november 2011 op beide platformen. In november 2012 had de applicatie voor iOS 22,8 miljoen gebruikers, Facebook Messenger voor Android 32,3 miljoen en BlackBerry 1,6 miljoen. Een totaal van 56,7 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Facebook Camera

Een andere applicatie van het sociale netwerk is Facebook Camera specifiek voor de iPhone, afgelopen jaar in mei gelanceerd na de overname van Instagram. Uit de cijfers van Benedict Evans komt naar voren dat de applicatie een maand na introductie 1,4 miljoen gebruikers had en zes maanden later waren hier 100.000 gebruikers bijgekomen.