Startscherm Chromecast gaat mogelijk weerbericht tonen

Startscherm Chromecast gaat mogelijk weerbericht tonen

Het startscherm van de Chromecast, het kleine apparaatje van Google om content te streamen naar een televisie, krijgt mogelijk binnenkort enkele nieuwe toevoegingen.

In de broncode van het startscherm werden door een gebruiker van Reddit enkele verwijzingen naar het weer gevonden. Uit de code blijkt dat het gaat om het kunnen tonen van de lokale temperatuur, het tonen van een verwachting voor de rest van de dag en een voorspelling voor de volgende dag, dit alles gebaseerd op de huidige van de gebruiker. Ook werden er een aantal iconen gerelateerd aan het weer gevonden. Dit zou kunnen betekenen dat het startscherm in de toekomst dus het actuele weer zal gaan tonen.

chromecast_iconen

Ook werden er regels code gevonden die suggereren dat een gebruiker in de toekomst een eigen achtergrond zou kunnen instellen in plaats van de huidige standaard wallpapers die geleverd worden door Google. Het bedrijf wilde verder niet reageren op de gevonden regels code, wel gaf een woordvoerder aan dat er continue getest wordt met nieuwe features. Op dit moment wordt alleen de tijd rechtsonder getoond op het startscherm.

De Chromecast is sinds afgelopen maand verkrijgbaar in Nederland voor slechts een bedrag van 35 euro nadat de dongel afgelopen jaar werd gepresenteerd door het bedrijf.

Lees meer over: ,