Star Trek: The Original Series op homepage Google

Google Doodle:

Zojuist heeft Google een interactief logo op de homepage geplaatst in het teken van Star Trek: The Original Series omdat het op zaterdag precies 46 jaar geleden is dat de eerste aflevering werd uitgezonden. Met het logo van vandaag kun je een heus avontuur beleven. Door op het console te klikken hoor je allerlei geluiden maar het spannende gedeelte van de doodle vind je door op de deuren te klikken. Je komt dan direct terecht in de ruimte met de bekende transporter uit de serie. Met het apparaat kun je dan naar een andere planeet worden geteleporteerd waar je het moet gaan opnemen tegen een buitenaards wezen.

Zodra je dan weer terug bent aan boord van de U.S.S. Enterprise NCC-1701 zal het bekende ruimteschip in beeld komen en ook het logo van Google in de stijl van Star Trek.

Star Trek: The Original Series

Star Trek werd ooit bedacht door Gene Roddenberry. De serie was te zien van 8 september 1966 tot en met 2 september 1969, in totaal werden er 80 afleveringen gemaakt waarvan er 79 zijn uitgezonden. Met name James Tiberius Kirk gespeeld door William Shatner en Spock (live long and prosper) zijn bekende karakters uit de serie. Beiden zijn te zien in het logo evenals Montgomery Scott (Beam me up, Scotty), Lieutenant Hikaru Sulu, Leonard McCoy en achter Kirk staat Nyota Uhura waarop je ook kunt klikken.

De serie liep dus vrij kort maar kreeg ondanks dat wel snel een hoop fans (ook trekkies genoemd) wat uiteindelijk zorgde voor vijf nieuwe series en elf films. Nadat de serie was gestopt volgde eerst in 1973 een tekenfilmserie en op 28 september 1987 werd de eerste aflevering van Star Trek The Next Generation uitgezonden met niemand minder dan Jean-Luc Picard als captain van de Enterprise. De andere televisieseries die werden gemaakt waren Deep Space Nine, Voyager en Star Trek Enterprise. Naast de televisieseries en de films zijn er ook honderden boeken, stripboeken en diverse computerspellen uitgebracht.

Tevens worden er wereldwijd grote bijeenkomsten georganiseerd voor fans. Opmerkelijk feit is overigens dat fans het in 1976 zelfs zover wisten te schoppen dat de eerste Space Shuttle de naam van het ruimteschip uit de serie kreeg, Enterprise. De Space Shuttle die oorspronkelijk Constitution zou gaan heten is helaas nooit echt in de ruimte geweest.

Kopie

Het logo is op een vreemd tijdstip online gezet en vermoedelijk zal deze nu blijven staan tot en met morgenavond. Google geeft aan 'The 46th anniversary of Star Trek isn't until tomorrow but we wanted this one to live long(er) and prosper.' Let op dat het logo alleen werkt in Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer 9 of hoger. In Internet Explorer 8 en 7 werkt de doodle niet. Een werkende kopie van de doodle is op deze pagina te vinden.

Alle andere logo's geplaatst door Google sinds het jaar 1998 bekijk je in dit overzicht.

Klingon

Overigens heeft Google ook al jaren verschillende speciale versies van de zoekmachine waaronder een versie in het Klingon (uit Star Trek). Deze zoekmachine is hier te vinden.

Lees meer over: ,