Staking fabriek iPhone 5, Foxconn ontkent

Gisteren kwam er het bericht van mensenrechtenorganisatie China Labor Watch dat een groot aantal medewerkers in de fabriek van Foxconn in Zhengzhou waar de iPhone 5 wordt geproduceerd zouden zijn gaan staken. De staking zou zijn begonnen om 13:00 uur lokale tijd en het zou gaan om 3000 tot 4000 medewerkers. Reden van de staking zou zijn dat Foxconn te hoge eisen stelt terwijl werknemers maar weinig extra training krijgen om aan deze eisen te kunnen voldoen. Daarnaast zou een punt zijn dat medewerkers geen vakantie zouden mogen opnemen tijdens de feestdagen.

Ondanks het bericht van de mensenrechtenorganisatie ontkent Foxconn dat de staking heeft plaatsgevonden en dat de productie op dit moment volgens planning verloopt. Wel waren er enkele kleine incidenten eerder deze week op maandag en dinsdag maar deze problemen werden snel opgelost zegt een woordvoerder. Verder gaf het bedrijf aan dat medewerkers die afgelopen maandag hebben gewerkt op de nationale feestdag dit vrijwillig deden en zoals verplicht volgens de wet hiervoor meer loon hebben ontvangen.

Recent was er nog een bericht over een journalist die ging werken in een fabriek van Foxconn om de arbeidsomstandigheden te bekijken, meer hierover lees je in dit bericht.

Lees meer over: ,