Spraakgestuurd zoeken toegevoegd aan desktopversie Google

In de Verenigde Staten zal Google spraakgestuurd zoeken toe gaan voegen aan de desktopversie van de zoekmachine. Begin mei was deze manier van zoeken al te zien als experiment op de homepage van de desktopversie van de zoekmachine.

Homepage

In het zoekveld op de homepage zal een klein microfoontje worden geplaatst zoals te zien is in de screenshot hieronder. Door op dit icoon te klikken kan er begonnen worden met het inspreken van een zoekopdracht waarna de zoekresultaten direct in beeld komen. Op de pagina met zoekresultaten is bovenin in het zoekveld eveneens het microfoontje terug te vinden. Bijvoorbeeld handig voor zoekopdrachten die lastig te spellen zijn, lange zoekopdrachten en zoekopdrachten die gewoon leuk zijn om uit te spreken.

Google Chrome

Voor het gebruik van deze functie heb je minstens versie 11 nodig van browser Google Chrome en uiteraard moet je beschikken over een microfoon.

Uitproberen

Wil je niet wachten totdat de functie beschikbaar is dan kun je spraakgestuurd zoeken nu alvast inschakelen als experiment. Dit doe je door naar deze pagina te gaan en Voice Search in te schakelen. Ga daarna naar Google.com waar het microfoontje nu te zien is. Het is wel vereist om eerst in te loggen met je Google account.

Lees meer over: ,