Spotify zal Google Cast for Audio niet gaan ondersteunen

Spotify zal Google Cast for Audio niet gaan ondersteunen

Spotify zal geen ondersteuning gaan bieden voor het afgelopen week door Google geïntroduceerde Google Cast for Audio zo heeft het bedrijf laten weten in een reactie aan de website Pocket-Lint. Google Cast for Audio is gepresenteerd als aanvulling op de Chromecast waarmee middels een smartphone, tablet, of laptop eenvoudig in een muziekapp of in een radioapp met de cast button kan worden gekozen om het geluid af te spelen op speakers met ondersteuning voor de technologie van het bedrijf.

Spotify zal in plaats daarvan blijven vasthouden aan het eigen Spotify Connect, een vergelijkbare dienst als Google Cast om content te streamen naar speakers met de juiste ondersteuning. Op zich hoeft dat geen probleem te vormen gezien er veel fabrikanten zullen zijn die speakers zullen gaan uitbrengen met zowel ondersteuning voor Google Cast for Audio als voor Spotify Connect. Diverse van deze speakers werden afgelopen week al gepresenteerd op de technologiebeurs CES in Las Vegas waaronder speakers van LG.

Apps die straks wel ondersteuning bieden aan Google Cast for Audio zijn onder andere Deezer, iHeartRadio, NPR One, Pandora, Rdio, TuneIn en uiteraard Google Play Music.

Lees meer over: , ,