Spectaculaire demonstratie bril van Google [Project Glass]

Vandaag tijdens Google I/O liet medeoprichter van Google Sergey Brin een kleine demonstratie zien van de Google bril, oftewel Project Glass een bril met een HUD (heads up display) die eerder dit jaar werd gepresenteerd en momenteel in ontwikkeling is.

Snel na de introductie toonde Google al wat voor soort foto's er geschoten kunnen worden met de bril en niet lang daarna dook er ook een korte video op die werd gemaakt met de bril. De video liet zien hoe het is om trampoline te springen met de bril van Google op.

De trampoline was natuurlijk leuk maar vandaag werd er iets veel spectaculairders getoond. Tijdens de presentatie van Sergey Brin sprongen namelijk een aantal parachutisten boven San Francisco uit een zeppelin met allen een bril van Google op, zodoende zonden de parachutisten hun sprong met behulp van de bril live via een Google+ Hangout uit (Hangouts in Air) en was dit in de zaal te volgen op een scherm.

De parachutisten wisten te landen op het dak van het Moscone Center, de plek van de conferentie. Nadat ze geland waren stapten ze allemaal snel op een fiets en gingen ze op weg naar de zaal om uiteindelijk op het podium te staan naast de medeoprichter van Google. Al met al leverde dit bijzondere beelden op die je hieronder kunt bekijken.

Bestellen voor 1500 dollar

Ander nieuws omtrent de bril is dat Google nu van plan is om de bril op beperkte schaal te gaan verkopen. Beperkt want het bestellen van de bril is alleen mogelijk voor ontwikkelaars uit de Verenigde Staten deze week aanwezig op de conferentie van Google. Hier hangt wel direct een flink prijskaartje aan van 1500 dollar. Het is natuurlijk wel zo dat het nog niet gaat om een product dat klaar is om gebruikt te worden door consumenten.

Geïnteresseerde ontwikkelaars die de bril gaan bestellen krijgen deze echter nog niet direct mee maar zullen nog wel even geduld moeten hebben tot begin volgend jaar.

Lees meer over: ,