Sotheby’s veilt originele Apple 1

Alle fans van Apple opgelet, binnenkort zal veilinghuis Sotheby's een originele Apple 1 inclusief de originele BASIC-handleiding gaan veilen. De personal computer werd in 1976 bedacht door de oprichters van Apple Steve Jobs en Steve Wozniak. Het was het eerste echte product van Apple dat werd verkocht voor een prijs van 666,66 dollar.

Er werden ongeveer 200 exemplaren geproduceerd en dat is dan ook de reden waarom het exemplaar dat nu geveild gaat worden bijzonder gewild is. Op het moederbord van de computer staat (foto hieronder) Apple Computer I, Palo Alto, CA. Copyright 1976.

Degene die geïnteresseerd is om de Apple 1 aan te gaan schaffen moet wel een flinke portemonnee hebben, de computer moet namelijk tussen de 120.000 en 180.000 dollar gaan opbrengen. De veiling van de Apple 1 is hier te vinden op de website van Sotheby's.

Vorig jaar werd overigens nog het oprichtingsdocument van Apple geveild door Sotheby's, het was de verwachting dat het document 100.000 tot 150.000 dollar zou gaan opbrengen maar uiteindelijk ging het oprichtingsdocument weg voor een slordige 1,6 miljoen dollar.

Lees meer over: