Sorry voor het Koningslied op Facebook en veel reacties op Twitter

koningslied_logoVandaag is dan in aanloop naar de troonswisseling op 30 april het officiële Koningslied gepresenteerd. Vanochtend om 08:30 uur was het nieuwe lied voor het eerst te horen en later op vrijdag kwam het nummer op de eerste plaats in iTunes terecht. Al snel kwamen er veel negatieve reacties waaronder op Twitter waar op het moment van schrijven #koningslied nog altijd trending topic is. Na het klikken op de hashtag staat het bericht van Nico Dijkshoorn direct bovenaan als meest geretweete bericht over het lied, de tweet 'Ik ben voor een milde steniging van iedereen die aan deze wanstaltige troep heeft meegewerkt en nog gaat meewerken. #koningslied' is inmiddels al 1158 keer geretweet.

Ondertussen werd op YouTube iets te vaak op de 'Ik vind dit niet leuk' knop geklikt met als gevolg dat de videowebsite automatisch de video van het Koningslied offline haalde. Omdat dit een fout betrof kwam de video met de tekst van het lied wel vrij snel weer online. De video werd bijna 4000 keer negatief gewaardeerd en 600 keer positief gewaardeerd. In totaal is de video al meer dan 88.000 keer bekeken op de videowebsite. Daarnaast is er een petitie gestart tegen het Koningslied, de petitie heeft al bijna 11.000 handtekeningen.

Sorry voor het Koningslied

Als laatste is er een actie gestart op Facebook. Op het sociale netwerk is de pagina genaamd 'Sorry voor het Koningslied' aangemaakt door Marc De Vreede met als omschrijving 'Het spijt ons. Het spijt ons echt.' De pagina wist 5000 likes te verzamelen in 5 uur tijd en op het moment van schrijven staat de teller al op meer dan 25.000 likes en dit aantal stijgt nog altijd erg snel. "Dit is het nummer waarin wij Nederland onze trots op onze koning moeten laten blijken. Schaam jij je ook voor het Koningslied? Like ons, share ons en make a Point. De W is in deze van Walgelijk!" aldus de eerste oproep op de pagina.

s_van_sorry

De opbrengst van het Koningslied gaat naar het Oranjefonds, het nummer zelf hieronder. De tekst van het 'Koningslied' werd geschreven door Jack Poels, John Ewbank, Alain Clark, Guus Meeuwis en Daphne Deckers. Onder andere Gers Pardoel, Anita Meijer, Lange Frans, Lee Towers, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Rob de Nijs en Alain Clark werkten mee aan het initiatief. Wil je het nummer downloaden dan kan dit hier in iTunes.

Lees meer over: , ,