SOPA: 162 miljoen mensen zagen protest Wikipedia

Gisteren gingen diverse bekende websites uit de lucht om te protesteren tegen de omstreden SOPA wetgeving. Onder andere de Engelse Wikipedia was 24 uur geheel niet bereikbaar en gedurende deze periode stond werd er alleen een tekst getoond op een zwarte achtergrond. De online encyclopedie laat nu weten dat maar liefst 162 miljoen mensen het protest op de website hebben gezien en dat meer dan 12000 mensen hebben gereageerd op de aankondiging. Momenteel staat er boven elke pagina een bedankje "Thank you for protecting Wikipedia" met een link naar deze pagina.

Google

Niet alleen de actie van Wikipedia was succesvol, ook Google heeft het goed gedaan. Maar liefst 4.5 miljoen mensen hebben gisteren de petitie getekend die bereikbaar was vanaf de homepage. Daarnaast plaatste Google op de homepage een aangepast logo.

Twitter

Het zal geen verrassing zijn dat er ook druk werd gediscussieerd op Twitter. De microblogdienst heeft laten weten (op Twitter) dat er gisteren 3.9 miljoen tweets werden geplaatst die te maken hadden met de controversiƫle Stop Online Piracy Act.

Lees meer over: , ,