Sony netwerkmediaspeler met Google TV vanaf eind augustus

Vandaag de bevestiging dat Google TV via een Sony netwerkmediaspeler eind augustus zal gaan komen naar Nederland zoals eerder al werd aangekondigd, met de introductie is Sony de eerste fabrikant die Google TV-producten buiten de Verenigde Staten uitbrengt. Met de netwerkmediaspeler met Google TV (NSZ-GS7) wordt elke televisie met een hdmi-aansluiting een Google TV, het apparaat kost 200 euro.

In juli 2012 is eerst het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, gevolgd door de landen Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico. Naast dit apparaat komt Sony ook met een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9), deze komt eerst in de Verenigde Staten uit en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De Blu-ray-speler is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300 euro.

Afstandsbediening

Via de Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) en Blu-ray Disc-speler (NSZ-GP9) wordt Google TV op alle televisies met een hdmi-aansluiting mogelijk gemaakt. Met de afstandsbediening kan content eenvoudig op het grote televisiescherm getoond worden. De afstandsbediening heeft aan één kant een touchpad voor makkelijke bediening zoals met een cursor op een computer om favoriete websites of bijvoorbeeld YouTube te raadplegen. Aan de andere kant heeft de afstandsbediening een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor zoeken, mailen en het plaatsen van social media-updates.

De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de 3-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intuïtief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of hifi-versterker te bedienen. Met de Media Remote-app zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.

Verschillende schermen ineen

De Picture-in-Picture multitasking-functionaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het televisiescherm in de huiskamer. Via Google Play krijgen gebruikers toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie.

Lees meer over: ,