Sonny Dickson, degene achter de gelekte foto’s van de iPhone 5S en iPhone 5C

Sonny Dickson, degene achter de gelekte foto’s van de iPhone 5S en iPhone 5C

In de afgelopen tijd zijn er met regelmaat foto's online geplaatst van de nieuwe iPhone 5S, de nieuwe iPhone 5C en diverse bijbehorende onderdelen door de tiener Sonny Dickson uit het Australische Melbourne. Reuters vroeg zich af hoe Sonny Dickson dit telkens voor elkaar krijgt en besloot om de jongen eens op te zoeken. In het interview vertelt hij onder andere dat hij vijf tot tien bronnen heeft in China die rechtstreeks onderdelen kopen van medewerkers uit de fabrieken en foto's en video's voor hem maken, vrijwel zeker tot groot ongenoegen van Apple. Eerst communiceerde Dickson met zijn leveranciers via het sociale netwerk Weibo maar inmiddels is de communicatie verplaatst naar een geheime website zo geeft hij aan. Hij zegt inmiddels goed te kunnen herkennen wat echt is en wat niet en heeft vertrouwen in hetgeen wat de bronnen hem vertellen al is het wel zo dat hij informatie eerst verifieert bij andere mensen voor het online verschijnt op zijn eigen website.

Inmiddels doet Sonny Dickson dit al enkele jaren en per dag gaat er ongeveer 12 uur in het onderhouden van zijn website zitten. Afgelopen maand kwam hij zelfs uit op een miljoen hits wat hem 1850 dollar opleverde. Hij zegt dat het meeste verkeer uit de Verenigde Staten komt, tevens zag hij het nodige verkeer uit Cupertino waar het hoofdkantoor van Apple is gevestigd en zag hij dat zijn site was bezocht door Homeland Security.

Dickson geeft aan dat als Apple hem zou vragen om te stoppen hij dit zou doen, hij hoopt zelfs op een dag te gaan werken bij het bedrijf. Hoewel hij zelf van mening is dat hetgeen wat hij doet niet illegaal is zijn experts hier nog niet zo zeker van mede vanwege de bijkomende inkomsten via zijn website en videokanaal op YouTube. Dit doet denken aan 2010 toen de twee studenten Brian Hogan en Sage Wallower een iPhone 4 prototype in een bar vonden. Het toestel werd voor 5000 dollar verkocht aan Gizmodo en uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak. Beiden werden veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur, een relatief lage boete van 250 dollar en een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

Lees meer over: , ,