SongPop bijzonder populair op Facebook

SongPop is een applicatie die op dit moment snel bijzonder populair aan het worden is op Facebook. Het idee van het spel is simpel, je speelt tegen eigen vrienden en je krijgt telkens vijf muziekfragmenten te horen uit een bepaalde categorie zoals Love Songs of Modern Rap. De bedoeling is dan om zo snel mogelijk te raden wat de titel van een nummer is of welke artiest het liedje gemaakt heeft. Een erg leuke en verslavende applicatie om je eigen muziekkennis te testen maar ook om nieuwe muziek te ontdekken.

De applicatie werd gemaakt door het bedrijf FreshPlanet en ontving vorige maand nog de nodige lof van Mark Zuckerberg die op het sociale netwerk het volgende bericht plaatste, 'Song Pop is one of the most fun Facebook games I’ve played in a while.' Het positieve bericht over SongPop gaf een enorme boost, het bericht van de CEO werd 2000 keer gedeeld in slechts drie uur en het bericht is inmiddels door meer dan 65.000 gebruikers geliked. Ook werd SongPop vorige week nog besproken op de Facebook developer blog.

De CEO van FreshPlanet zegt dat het verkeer naar de site, applicatie en Facebookpagina bijzonder sterk toenam nadat Mark Zuckerberg zijn bericht had geplaatst. Hij geeft tevens aan dat tijdens de ontwikkeling van de applicatie hij er al zeker van was dat SongPop een succes zou worden maar dat het zo snel zou gaan had hij echter niet direct verwacht.

In minder dan 6 weken groeide het spel van 5000 maandelijks actieve gebruikers naar 7 miljoen, meer dan 2.5 miljoen gebruikers spelen het spel dagelijks. 60 procent speelt het spel op Facebook.com, wat betreft mobiel werd er 6 miljoen keer doorgeklikt naar SongPop. Uit statistieken van AppData blijkt duidelijk hoe snel het spel is gegroeid.

Het spel spelen kan hier op Facebook maar er is ook een applicatie voor de iPhone, iPad, iPod Touch beschikbaar evenals voor mobiele telefoons met Android versie 2.2 of hoger.

Lees meer over: