Social plugins van Facebook

Gisteren op het de F8 conferentie werden er diverse baanbrekende aankondigen gedaan door Facebook waaronder de samenwerking met Microsoft. Nu wijzigde Facebook eerder deze week al op alle fanpagina's het woordje Fan in het woordje Like en nu is daar de volgende stap, een Like button die deel uitmaakt van de nieuwe social plugins die op iedere website geplaatst kunnen worden. De Like button is hier debelangrijkste plugin.

De button kan geplaatst worden op elke website en Facebook gebruikers kunnen vervolgens eenvoudig een artikel delen op Facebook door op de button te klikken. Voordeel is hier dat alsĀ  je al ingelogd was op Facebook je niet op elke site opnieuw hoeft in te loggen om op de Like button te klikken.

De button kan middels een regel HTML geplaatst worden op een website. Een voorbeeldje van de button hieronder.

De code is simpel ziet er als volgt uit,

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=[PERMALINK]&amp;layout=button_count&amp;show-faces=false&amp;width=493&amp;height=20&amp;action=like&amp;colorscheme=light" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:493px; height:20px"></iframe>

Een andere interessante social plugin is de comments box. Eenvoudig kan er op deze manier een comments box op een website geplaatst worden. Facebook gebruikers kunnen zodoende reageren met hun eigen Facebook account. De Activity Feed plugin toont een overzicht met recente activiteiten op een bepaalde website.

Zodoende kun je dus met al deze plugins een website omtoveren tot een Facebook fanpagina. Alle plugins kunnen middels een aantal regels HTML code geplaatst worden.

Lees meer over: