Social in Google Images

Google heeft een filter genaamd 'Social' toegevoegd aan de afbeeldingenzoeker zoals hieronder te zien is in de screenshots. Het klikken op de optie toont afbeeldingen afkomstig van je eigen contacten die te maken hebben met de uitgevoerde zoekopdracht. Dit zijn foto's die mensen binnen je sociale cirkel hebben geplaatst op publiekelijk toegankelijke sites zoals bijvoorbeeld Picasa Web Albums.

Vervolgens kan er verder gefilterd worden door te klikken op een naam om alleen afbeeldingen van diegene te bekijken. Google toonde al langer 'sociale' resultaten bij het zoeken naar afbeeldingen maar neemt nu een belangrijkere plek in met de filter.

Onderaan staan overigens links naar My social circle en My social content. My social circle en My social content bestonden al sinds de introductie van Social Search. Door te klikken op My social circle bekijk je hoe je verbonden bent met bepaalde personen. My social content toont welke publieke pagina's met je eigen content zoals Twitter, Flickr en Picasa Web Albums kunnen verschijnen in de sociale resultaten van anderen.