Sociaal platform So.cl van Microsoft voor iedereen beschikbaar

Eind vorig jaar introduceerde Microsoft een nieuw sociaal platform met de naam So.cl (uitspreken als social), een combinatie van een zoekmachine en een sociaal netwerk. Het is niet zo dat Microsoft met het platform de strijd aan wil gaan met bestaande netwerken als Facebook en Google+ maar So.cl dient puur als experiment van Microsoft’s FUSE Labs gericht op studenten om de mogelijkheden te ontdekken van social search.

Studenten kunnen research doen en de resultaten direct delen met vrienden, een belangrijk punt van So.cl is dan ook dat alle uitgevoerde zoekopdrachten openbaar zijn en automatisch toegevoegd worden aan een profiel tussen andere geplaatste berichten. Belangrijk om te noteren is dat deze zoekopdrachten niet worden geplaatst op Facebook.

Sinds vorig jaar werkt Microsoft hiervoor samen met enkele universiteiten maar vanaf vandaag is So.cl ook opengesteld voor het grote publiek en kan iedereen een account aanmaken. Het aanmaken gaat met behulp van een Facebook account of een Windows Live account en hiervoor dien je minimaal 18 jaar te zijn. Andere opties om een account aan te maken zijn niet aanwezig. Na het aanmelden kun je mensen of onderwerpen gaan volgen, zoekopdrachten uitvoeren, berichten plaatsen en deelnemen aan video parties.

Geïnteresseerd om uit te proberen?, dit kan op so.cl.

Lees meer over: