Snel een video van YouTube downloaden

Er zijn inmiddels vele manieren om video's van YouTube en andere bekende websites als Vimeo, Dailymotion, MetaCafe en FunnyOrDie te downloaden. Een snelle en handige manier komt van de website deturl.com. Hier kon je al terecht om video's te downloaden door een URL van een video in te voeren maar nog handiger is de bookmarklet die je toevoegt aan je browser. Hiermee kan een video op YouTube middels een druk op de knop nog makkelijker en sneller gedownload worden.

Om gebruik te maken van de bookmarklet ga naar deze pagina. Klik dan met de rechtermuisknop op de link 'PwnYouTube' bovenaan de pagina. Kies dan, als je gebruik maakt van Internet Explorer voor de optie "Aan Favorieten toevoegen", in Firefox is dit: "Bladwijzer voor deze koppeling maken".

Ga vervolgens naar een video op YouTube en klik op de net aangemaakte bladwijzer om de video op te slaan. Direct komen links tevoorschijn in een grote gele balk om de video in verschillende formaten te downloaden zoals hieronder in de screenshot. Klik dan met de rechtermuisknop op een van de links en kies "Opslaan als" om de video te downloaden.

Lees meer over: , ,