Het spel Snake als Google logo vanwege Chinees Nieuwjaar

Snake Google logo: Tahun Baru Imlek, Imlek (Chinees nieuwjaar)

Op diverse homepages van Google is vandaag een interactief logo te bewonderen die in het teken staat van het Chinees Nieuwjaar. Chinees nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival is de belangrijkste van de Chinese Feestdagen. Het wordt gevierd op de eerste dag tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender.

Speel Snake op de homepage

Sinds 2001 plaatst Google al logo's die in het teken staan van het Chinees Nieuwjaar en dit jaar heeft het bedrijf voor het eerst een interactief logo geplaatst. Eerder deze maand werd er nog een spel geplaatst op de homepage waarin je met een ijsdweilmachine telkens de ijsbaan moest herstellen. Het logo van vandaag draait om een bekender spel, het gaat om het klassieke Snake dat gespeeld kan worden op de homepage van de zoekmachine. Dat er gekozen is voor het spel is omdat 2013 het jaar van de slang is.

Werkende kopie

In het spel is het de bedoeling dat je binnen 60 seconden zoveel mogelijk punten weet te behalen door met de slang voedsel te pakken. Hieronder zie je een korte video van het spel, een werkende kopie kan geprobeerd worden op deze pagina waar je ook een overzicht ziet van alle andere logo's. Besturing van de slang gaat met de pijltjestoetsen. Let wel op dat de doodle niet werkt in de oudere versies van Internet Explorer, 7 en 8. Wel werkt het logo in Internet Explorer 9 en 10 en uiteraard in Chrome, Firefox en in Safari.

Lees meer over: ,