Smoked by Windows Phone zorgt voor meer negatieve publiciteit

De wedstrijd 'Smoked by Windows Phone' van Microsoft lijkt opnieuw voor slechte promotie te zorgen nu duidelijk is dat er meer mensen zijn geweest die de wedstrijd wonnen maar vervolgens hun prijs niet kregen. De actie werd georganiseerd in diverse winkels waarbij mensen die een telefoon van een ander merk hadden het konden opnemen tegen een medewerker van Microsoft met een Windows Phone.

Eerder deze week was er het bericht dat blogger Sahas Katta met zijn Galaxy Nexus de wedstrijd wist te winnen van de Windows Phone maar zijn prijs in eerste instantie niet kreeg. Nadat hij had online had geklaagd kreeg hij toch nog een laptop en een telefoon.

Vivek Viswannathan

Aanvullend op het bericht over de blogger blijkt een student uit Atlanta hetzelfde te zijn overkomen. Vivek Viswannathan werd gediskwalificeerd nadat hij de wedstrijd had gewonnen omdat er wat mis was met zijn toestel. Vanwege een val werkten de fysieke knoppen, op de home-knop na niet op zijn iPhone. De student zegt dit voor de wedstrijd te hebben aangegeven en dit zou op dat moment geen probleem zijn geweest.

Vivek Viswannathan zou zelfs twee keer gewonnen hebben en de medewerker van Microsoft zou ook zijn verlies hebben erkend maar de manager van de winkel was het hier vervolgens nog niet zo mee eens. De winkelmanager wilde een derde ronde omdat hij claimde dat er altijd een manager aanwezig moest zijn tijdens de wedstrijd. Deze derde ronde kwam er echter niet omdat de manager toen ontdekte dat de knoppen van de iPhone niet werkte en dat vond hij voldoende om Viswannathan te diskwalificeren.

De student gaf daarom al snel aan op Twitter dat als hij zijn prijs niet zou krijgen hij een rechtszaak zou beginnen, zijn advocaat zou al contact hebben opgenomen met Microsoft. Ondertussen is wel duidelijk dat enkele andere winnaars die geen prijs ontvingen na het winnen inmiddels wel in hun gelijk zijn gesteld nadat zij geklaagd hadden op Twitter.

Nokia

Ondanks dat de actie van Microsoft voor steeds meer negatieve publiciteit zorgt is Nokia in het Verenigd Koninkrijk gestart met een vergelijkbare actie rond zijn Lumia telefoons genaamd de Lumia Challenge. In tegenstelling tot Microsoft geeft Nokia winnaars van de wedstrijd een kleinere prijs. Degene die met hun eigen telefoon de Lumia telefoon verslaat krijgt 10 euro of een coupon ter waarde van 50 euro om straks te besteden voor de aanschaf van de Lumia 900 die volgende week op 8 april zal worden gelanceerd.

Lees meer over: ,