Smartphonegebruikers openen Facebook 14 keer per dag

Facebook Logo Uit een onderzoek van IDC gesponsord door Facebook blijkt dat gebruikers van een smartphone minstens 14 keer per dag Facebook checken. IDC deed onderzoek onder 7446 gebruikers met een iPhone of telefoon met Android in de Verenigde Staten tussen de 18 en 44 jaar. Van deze groep is 70 procent actief op het sociale netwerk.

79 procent van de smartphonegebruikers pakt binnen 15 minuten na het wakker worden hun telefoon, 62 procent wacht niet eens een kwartier maar pakken hun telefoon direct. Alleen kijkend naar de groep 18 tot 24 jaar oud stijgen deze percentages naar 89 procent en 74 procent. Gedurende de dag wordt Facebook dus 14 keer gecheckt waarbij elk bezoek gemiddeld twee minuten en 22 seconden duurt, opgeteld dus meer dan een half uur per dag. In het weekend ligt het aantal bezoeken hoger op 17,6 keer per dag, doordeweeks ligt het aantal bezoeken op 8,3. Het populairste tijdstip is net voor bedtijd.

78 procent van de smartphonegebruikers gebruikt hun toestel om e-mailberichten te lezen, op de tweede plaats staat surfen op internet en op de derde plaats staat het gebruik van Facebook. Hetgeen wat het meest wordt gedaan is het lezen van het nieuwsoverzicht (82 procent), daarna volgt het reageren op berichten van vrienden (49 procent), het zelf plaatsen van berichten (38 procent) en het profiel van een vriend bezoeken (37 procent). Slechts 16 procent van de smartphonegebruikers speelt dagelijks een spel op Facebook.

Lees meer over: