Slechts 2 procent heeft Google Instant uitgezet

Vorig jaar september werd Google Instant geïntroduceerd, het live bijwerken van de zoekresultaten op het moment dat je een zoekopdracht typt. Google gaat uit van een gemiddelde tijdbesparing van 4 tot 5 seconden per zoekopdracht als Google Instant wordt gebruikt. Een gemiddelde gebruiker deed er voorheen meer dan 9 seconden over om een zoekopdracht te typen.

Ben Gomes, Instant lead engineer heeft laten weten tegenover Fast Company dat slechts 2 procent van de gebruikers de functionaliteit heeft uitgeschakeld. Het is natuurlijk wel even de vraag hoeveel gebruikers er zijn die Google Instant niet prettig vinden en niet de moeite nemen om de functie uit te schakelen.

De optie om Google Instant uit te schakelen is te vinden rechts naast het zoekveld maar gezien het lage percentage gebruikers kan het goed zijn dat Google deze optie hier weghaalt en alleen beschikbaar maakt via de instellingen van de zoekmachine.

Er zijn inmiddels al gebruikers geweest die gemeld hebben dat de optie verdwenen was, op dat moment ging het nog om een experiment.

Lees meer over: , ,