Skype voor Windows 8 nu beschikbaar in Windows Store

Eerder deze week was er de aankondiging van Microsoft dat Skype voor Windows 8 vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar zou zijn, de dag dat de nieuwe versie van het besturingssysteem uit zal komen. Echter kon Microsoft schijnbaar niet langer wachten en inmiddels is de nieuwe applicatie beschikbaar in de Windows Store. Wie de Windows Store opent ziet direct het logo van de applicatie in beeld en na het klikken hierop openen de details. Aan de linkerkant staat een knop om de applicatie van 10,2 MB te installeren.

Na het starten van de applicatie zal de vraag verschijnen of Skype toegang mag krijgen tot de microfoon en webcam en daarna zal de vraag volgen of Skype uitgevoerd mag worden op de achtergrond. Deze instellingen kunnen achteraf eventueel gewijzigd worden.

Na het beantwoorden van deze vragen kan er dan ingelogd worden met een Microsoft account, het inloggen met alleen een Skypenaam is niet mogelijk. Detail is overigens dat de applicatie niet te zien is in de desktopweergave al verschijnen er wel meldingen zodra iemand een bericht stuurt. Het klikken hierop brengt je terug naar de Metro-interface.

Lees meer over: , ,