Skype vervangt applicatie Berichten in Windows 8.1

messaging_windows_8 Microsoft zal met de definitieve versie van Windows 8.1 standaard de applicatie van Skype gaan bundelen. In de originele versie van Windows 8 zit nog een applicatie genaamd 'Berichten' maar deze is in de preview van Windows 8.1 al niet meer te zien. Diverse bronnen binnen het bedrijf hebben inmiddels kunnen bevestigen dat deze applicatie ook niet meer terug zal gaan keren maar dat in plaats daarvan Skype zal worden geïntegreerd.

Een logische stap, eerder dit jaar stopte Microsoft nog met Windows Live Messenger en liet het bedrijf eind april alle gebruikers van het chatprogramma geforceerd overstappen op Skype. Op dat moment liet het bedrijf de applicatie in Windows 8 nog ongemoeid. De applicatie werkt overigens nog wel gewoon door in te loggen met een Microsoft account.

Skype zal diep worden geintergreerd met Windows 8.1 met diverse verbeteringen en de toevoeging van de mogelijkheid om videogesprekken vanaf het vergrendelscherm te kunnen voeren. Het is verder de verwachting dat Skype op vrijwel dezelfde manier zal functioneren als de applicatie die nu gedownload kan worden in de Windows Store. De definitieve versie van Windows 8.1 zal later dit jaar gratis beschikbaar gaan komen voor alle gebruikers, meer over de preview die gedownload kan worden lees je op deze pagina.

Lees meer over: , ,