Skype start uitrol met videoberichtenfunctie

Skype LogoVorig jaar in september was er het bericht dat Skype een videoberichtenfunctie zou gaan toevoegen, het was op dat moment de verwachting dat deze functie nog voor het einde van het jaar beschikbaar zou komen. Met de functie kun je eenvoudig een video opnemen en deze versturen naar een contactpersoon die offline is, de ontvanger ziet dan het opgenomen bericht direct zodra diegene inlogt. Deze videoberichten mogen drie minuten lang zijn, kunnen gedownload worden en vervallen na 90 dagen.

Tot een introductie is het eind vorig jaar uiteindelijk niet gekomen, wel werd er in december nog een verwijzing naar de functie gevonden in de algemene voorwaarden.

Nu is Skype als test begonnen met het langzaam uitrollen van de functie naar Mac, iOS en Android, opmerkelijk is dat de functie dus niet wordt uitgerold naar Windows terwijl Skype eigendom is van Microsoft. Gebruikers van de applicaties voor Mac, iOS en Android kunnen video's opnemen en versturen, gebruikers van Windows kunnen deze berichten wel ontvangen. In april zal de videofunctie ook beschikbaar gaan komen voor Windows.

De videoberichtenfunctie was overigens al langer beschikbaar in Live Messenger.

Lees meer over: ,