Skype krijgt optie om videoberichten te sturen

Skype krijgt een nieuwe feature in de vorm van videoberichten, een feature die al langer bestaat in het andere chatprogramma van Microsoft, Messenger. Met de feature kun je eenvoudig een video opnemen en deze versturen naar een contactpersoon, de ontvanger ziet dan het opgenomen bericht direct zodra diegene inlogt. Het is de verwachting dat de feature nog voor de feestdagen zal worden toegevoegd aan Skype.

Aanvankelijk werd een aparte service om videoberichten te sturen door Microsoft gelanceerd maar Windows Live Video Messages verdween na twee jaar alweer, in juli 2010. Daarna besloot het bedrijf om de mogelijkheid om videoberichten te sturen toe te voegen aan Messenger. De optie is nog altijd te vinden in het chatvenster, onderin staat dan een knop Videobericht (als de gebruiker offliine is) om een nieuwe opname te maken.

Op dit moment is Microsoft nog druk bezig met de ontwikkeling van Skype voor Windows 8 en verscheen eind vorige week nog de bèta van Skype 5.11 voor Windows met onder andere een bijgewerkt uiterlijk en een optie om te koppelen met Microsoft account. Als laatste wordt er nog gewerkt aan de integratie van Skype in het nieuwe Outlook.com.

Lees meer over: ,