Skype kampt met storing – update

Op dit moment heeft het populaire programma Skype last van een storing waardoor onder andere aanmelden voor een grote groep gebruikers niet meer mogelijk is. In totaal gingen er meer dan 8 miljoen gebruikers ineens uit de lucht in het afgelopen uur. Voordat de problemen begonnen waren er meer dan 21 miljoen mensen online. Op Twitter stromen inmiddels de klachten van gebruikers binnen.

Skype heeft via Twitter laten weten op de hoogte te zijn van de problemen en deze momenteel te onderzoeken. "Some of you may have problems signing in to Skype – we’re investigating, and we’re sorry for the disruption to your conversations ".

Update 23 december 21:01 uur

Skype heeft in een aanvullend bericht laten weten druk te zijn met het oplossen van het probleem echter kan dit enige tijd, als in uren gaan duren.

Update 24 december 08:28 uur

De storing lijkt op dit moment nog steeds niet volledig opgelost en het programma functioneert nog steeds niet optimaal.

Update 24 december 19:14 uur

Nadat de storing 24 uur heeft geduurd heeft Skype bekend gemaakt dat alles langzaam en gecontroleerd weer de goede kant opgaat. Ongeveer 16.5 miljoen gebruikers zijn weer in de lucht, dit is 80 procent van het normale aantal. Tevens is bekend gemaakt dat betalende klanten binnenkort gecompenseerd zullen worden met Skype Credit vouchers.

Lees meer over: