Skype haalt software Google na overname direct uit installatie

Microsoft maakte gisteren middels een persbericht bekend dat de overname van Skype nu helemaal afgerond is. Met een bedrag van 8.5 miljard dollar gaat het om de grootste overname van Microsoft ooit. De overname werd op 10 mei aangekondigd.

Direct na de bekendmaking dat de deal definitief is heeft Skype nieuwe versies van het programma voor Windows uitgebracht, het gaat om versie 5.6.0.110 en versie 5.5.0.124.

Google

Naast dat er een aantal kleine bugs zijn verholpen is de belangrijkste wijziging dat software van Google niet langer deel uitmaakt van de installatie. Voorheen was het zo dat als je Skype ging installeren er gevraagd werd of je tevens de werkbalk van Google voor Internet Explorer wilde installeren (Screenshot hieronder). Als je het programma nu echter gaat installeren start direct de installatie en komen er geen aanbiedingen meer in beeld.

Op zich een logische stap gezien het feit dat er anders software van een directe concurrent in je eigen programma zou zitten, iets wat toch een beetje vreemd zou zijn :-). Wellicht dat in een later stadium de werkbalk van Bing wordt toegevoegd aan het programma.

Lees meer over: , ,