Skype 6.1 voor Windows integreert in Office Outlook

SkypeSkype heeft een nieuwe beta van het programma uitgebracht voor Windows en een nieuwe versie voor Mac OS X. In de testversie voor Windows is een koppeling met Microsoft Office Outlook gelegd waardoor je als gebruiker van beide programma's binnen Office Outlook direct een telefoongesprek kunt starten of een chatbericht kunt versturen naar een contactpersoon. Tevens is binnen Outlook te zien of een contactpersoon online is of niet. Het bellen van een contactpesoon met Skype kan altijd mits er een telefoonnummer is ingevoerd, degene die je wilt gaan bellen hoeft geen gebruiker van Skype te zijn. Dankzij de integratie hoef je dus altijd te schakelen tussen de programma's om contacten te spreken, de integratie werkt met Office Outlook 2010 en Outlook 2013.

Verder heeft Skype het makkelijk gemaakt in deze versie om nieuwe contactpersonen toe te voegen. Dit kan nu door in het zoekveld bovenaan de lijst met contactpersonen een naam in te voeren, als diegene opgegeven in het zoekveld niet in de lijst met bestaande contacten staat dan worden er automatisch andere gebruikers getoond mits gevonden.

Wat betreft Mac OS X heeft Skype Click to call beschikbaar gemaakt waarmee je als gebruiker direct telefoonnummers kunt bellen vanuit Safari. In het programma zelf is er een bijgewerkte weergave van de persoonlijke informatie. Skype versie 6.1 voor Windows kan hier gedownload worden, Skype 6.1 voor Mac is te downloaden op deze pagina.

Windows Live Messenger

Ondertussen loopt het overzetten van gebruikers van Windows Live Messenger naar Skype nog gewoon door en deze week kondigde het bedrijf een datum aan waarop het programma definitief zal ophouden te bestaan. Windows Live Messenger zal nog blijven werken tot 15 maart en dan moeten alle gebruikers verplicht over zijn gegaan op Skype.

Lees meer over: , , ,