Skype 5 beschikbaar: Bellen met Facebookvrienden

Skype heeft een nieuwe versie van het programma uitgebracht voor Windows. Nieuw in Skype 5.0 is onder andere dat afgebroken gesprekken automatisch vernieuwd worden en uiteraard is de interface bijgewerkt. Zo worden nu standaard alle contactpersonen getoond inclusief een afbeelding.

Facebook

Maar de belangrijkste toevoeging is de mogelijkheid om een koppeling te maken met sociaal netwerk Facebook. Meer over deze koppeling en hoe deze ingesteld kan worden lees je in de tip voor Skype: Koppelen met Facebook.

Groepsvideogesprekken

De eerste beta van Skype 5.0 gaf al de mogelijkheid om groepsvideogesprekken te voeren met maximaal vier personen, in de tweede beta werd dit uitgebreid naar tien personen. Om gebruik te kunnen maken van de functie is het vereist dat alle deelnemers Skype 5.0 voor Windows hebben geïnstalleerd. De functie is nog steeds een betafunctie.

Offline chatten

Als laatste is het nu mogelijk om berichten te ontvangen van contactpersonen die offline zijn en te versturen naar contactpersonen die offline zijn. Berichten worden dan direct getoond zodra je bent aangemeld, iets wat eerder niet het geval was.

Lees meer over: ,