SkyDrive voor Windows en wijzigingen opslagruimte

Vorige week was er al het bericht over kleine updates betreffende SkyDrive, de opslagdienst van Microsoft en op dat moment waren er ook berichten over SkyDrive voor Windows en Mac OS X. Er werd al even gespeculeerd dat deze apps mogelijk net voor de introductie van Google Drive zouden worden gepresenteerd en dit is nu ook het geval.

Wijzigingen opslagruimte

Als eerste een opmerkelijke stap en dat is dat de hoeveelheid gratis opslagruimte wordt teruggeschroefd voor nieuwe gebruikers. Voorheen was het zo dat je als gebruiker de beschikking had over 25 GB gratis opslagruimte, nieuwe gebruikers krijgen nu 7 GB ruimte wat volgens Microsoft genoeg is voor 99 procent van alle gebruikers. Microsoft voegt hieraan toe dat je met 7 GB 20.000 Office documenten kunt opslaan of 7000 foto's.

Met 7 GB opslagruimte blijft Microsoft de concurrentie in ieder geval voor, zo heb je bij Dropbox bijvoorbeeld 2 GB gratis en krijg je vermoedelijk bij Google Drive 5 GB gratis.

25 GB claimen

Ben je een bestaande gebruiker van SkyDrive dan heb je geluk want trouwe gebruikers mogen namelijk gratis de 25 GB behouden mits er op tijd actie wordt ondernomen.

Na het openen van SkyDrive zal er bovenaan de pagina een melding staan over de opslagruimte. Door hier op de titel van de melding te klikken volgen de Opslagplannen van SkyDrive. In het overzicht staat dan als eerste een plan genaamd 'SkyDrive Free', door hierachter op de knop Free Upgrade te klikken kun je de 25 GB opslagruimte behouden.

Tegen betaling kan de opslagruimte verder worden uitgebreid, 20 GB extra kost 10 dollar per jaar, 50 GB extra kost 25 dollar per jaar en 100 GB kost 50 dollar per jaar.

SkyDrive voor Windows

Dan de applicatie (preview) die Microsoft beschikbaar heeft gemaakt voor Windows. De software voegt een nieuwe map toe aan Windows Verkenner waarmee je zodoende toegang hebt tot alle bestanden die je online hebt staan en uiteraard is het ook simpel om middels deze map bestanden en mappen vanaf je computer te uploaden naar de opslagdienst. Bestanden die je gaat uploaden mogen maximaal 2 GB groot zijn.

Tijdens de installatie zal er gevraagd worden om de gegevens van je Windows Live ID en na succesvol inloggen zal er een nieuwe SkyDrive-map worden toegevoegd aan Windows Verkenner en wordt er een icoon geplaatst rechtsonder in het systeemvak van Windows.

Met het icoon dat in het systeemvak wordt geplaatst heb je snel toegang tot onder andere SkyDrive.com. Door met de rechtermuisknop op het icoon te klikken komen de opties in beeld. Op deze manier open je SkyDrive in de browser of open je snel de lokale map. Ook kun je hier de opslagplannen openen en heb je nog enkele andere instellingen.

Andere updates

Er is zoals aangegeven ook een versie van SkyDrive uitgebracht voor Mac OS X, zijn er nieuwe versies van de al bestaande applicaties voor Windows Phone en iPhone en is er nu ook een versie voor de iPad. Wat betreft de mobiele applicaties is het nu mogelijk om bestanden te verwijderen, te hernoemen en te verplaatsen. Daarnaast zijn er opties toegevoegd betreffende het delen van mappen en bestanden en het instellen van rechten.

Microsoft zegt dat inmiddels al 2 miljoen mensen de mobiele applicaties gebruiken.

Downloaden

Met deze applicaties voor beide besturingssystemen en de applicaties voor Windows Phone, iPhone en iPad heb je dus altijd en op elke locatie de beschikking over je bestanden, mits je uiteraard deze besturingssystemen en mobiele apparaten gebruikt.

Alle applicaties van SkyDrive zijn te downloaden op deze pagina.

Lees meer over: , ,