SkyDrive nu met een prullenbak

Recent werd de feature al gespot en nu is deze dan ook doorgevoerd, een prullenbak voor SkyDrive. De nieuwe prullenbak werkt op een vergelijkbare manier als de prullenbak van Windows en geeft je de mogelijkheid om per ongeluk verwijderde bestanden weer eenvoudig te herstellen. Tot op heden was het zo dat als je een bestand wilde verwijderen dat er eerst een melding in beeld verscheen om de actie te bevestigen. Vanaf nu zal het zo zijn dat er nog wel een melding rechtsonder in beeld verschijnt maar dat het bestand direct naar de prullenbak zal worden verplaatst zonder dat er bevestiging nodig is. In de nieuwe melding staat nog wel een knop om dit weer ongedaan te maken.

De link om de prullenbak te openen is linksonder te vinden en je ziet daarna alle verwijderde bestanden, ongeacht met welke applicatie dit gedaan is. Bestanden in de prullenbak tellen niet mee wat betreft opslagruimte. Alle bestanden blijven minstens 3 dagen staan. In het geval dat de prullenbak dusdanig groot wordt dat dit 10 procent van de opslagruimte beslaat (iets wat niet snel voor zal komen) dan zal er gestart worden met het verwijderen van de de oudste items, mits deze daar al 3 dagen staan. Microsoft zal bestanden permanent verwijderen nadat deze 30 dagen in de prullenbak hebben gestaan.

Enquêtes

Microsoft zal naast de prullenbak binnenkort nog een feature gaan doorvoeren voor Excel. Het gaat om een feature om enquêtes te kunnen maken iets waar veel om gevraagd werd door met name studenten. Concurrent Google Drive heeft een vergelijkbare mogelijkheid.

Lees meer over: ,