SkyDrive krijgt korte URL’s in samenwerking met Bit.ly

Microsoft gaat voor opslagdienst SkyDrive samenwerken met URL-verkorter Bit.ly. Sinds vorig jaar december bestaat er de mogelijkheid om voor bestanden geüpload naar SkyDrive links te genereren die gestuurd kunnen worden naar andere gebruikers.

Zodra je een link gaat maken dan heb je de keuze uit verschillende opties, als eerste is dat een link waarmee anderen alleen de bestanden kunnen bekijken, als tweede is er een link waarmee anderen de bestanden zowel kunnen bekijken als bewerken en als derde is er een link waarmee iedereen je openbare bestanden kan zoeken en bekijken.

Het probleem echter met deze links is tot op heden dat deze bijzonder lang zijn iets wat erg onhandig is bijvoorbeeld op het moment dat je een bestand wilt gaan delen op Twitter. Een URL bestond gemiddeld uit meer dan 110 karakters en sommige waren nog langer.

Nu er een samenwerking is met Bit.ly worden de URL's tot 40 procent korter en is dit probleem dus opgelost. Om de links te maken wordt gebruik gemaakt van het domein sdrv.ms waardoor links er als volgt uit komen te zien, sdrv.ms/JBp73w.

Een ander voordeel is dat je ook direct over statistieken beschikt want door een plusteken achter de URL te plaatsen kom je terecht op de pagina met statistieken betreffende de korte URL. Je kunt zelfs een QR-code genereren door '.qrcode' toe te voegen aan de URL.

Lees meer over: , ,