SkyDrive documenten delen en bewerken zonder in te loggen

skydrive_logoMicrosoft heeft aangekondigd dat er nu 1 miljard documenten zijn opgeslagen in SkyDrive en tegelijkertijd is er een nieuwe feature doorgevoerd. SkyDrive bestaat vijf jaar maar afgelopen jaar werden er een aantal grote stappen gemaakt met onder meer een nieuwe layout geoptimaliseerd voor zowel desktops als tablets en apps voor Windows, Mac OS X, iOS, Android en Windows Phone. Als gebruiker heb je 7 GB opslagruimte.

De nieuwe feature die is doorgevoerd heeft betrekking op het delen en bewerken van bestanden. Microsoft heeft het nu makkelijker gemaakt om bestanden te delen met andere gebruikers en deze gebruikers de betreffende bestanden te laten bewerken door het niet langer verplicht te stellen dat deze gebruikers eerst inloggen met een Microsoft account. Het bedrijf geeft aan vaak te horen hebben gekregen dat het frustrerend was dat er eerst ingelogd moest worden om een gedeeld document snel te kunnen bewerken.

Gebruikers die een link hebben gekregen om een bestand te bewerken kunnen dit vervolgens vrij doen met de Word Web App en ook tegelijkertijd. Om een link te maken om een bestand te delen klik rechtsboven op de knop 'Bestand' en klik vervolgens in het menu op 'Delen' en daarna op 'Met anderen delen'. Er opent dan een popup, klik hier links op 'Link maken' en klik daarna op de knop 'Maken' onder het kopje Bekijken en bewerken.

Ga je een bestand delen met andere gebruikers en wil je wel dat deze gebruikers eerst inloggen dan kan dit ook nog gewoon. Een andere mogelijkheid is een link delen waarmee ontvangers alleen het bestand mogen bekijken maar niet mogen bewerken.

skydrive_delen_en_bewerken

Lees meer over: ,