Sitecom en SurfRight plaatsen beveiligingssoftware in router

Sitecom heeft gisteren Sitecom Cloud Security gepresenteerd, een nieuwe geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit die alle apparaten in het thuisnetwerk beschermt tegen cybercriminaliteit tijdens het browsen. Deze beveiligingstechnologie kwam in samenwerking met SurfRight, bekend van Hitman Pro tot stand.

Uit een onderzoek onder 6.000 Europese consumenten blijkt dat hoewel 97% van de respondenten een virusscanner geïnstalleerd heeft op de computer, 49% zich niet helemaal beschermt voelt tegen cybercrime. Bovendien wordt tegenwoordig niet alleen een laptop of PC gebruikt om te surfen maar ook een iPad, smartphone of spelcomputer. Sitecom en Surfright springen met dit initiatief in op de behoefte aan extra veiligheid.

Extra beveiliging

Sitecom Cloud Security is ontworpen om het surfen over het web veiliger te maken. De beveiliging is in de (modem) router verwerkt waardoor je als gebruiker veilig kan surfen met alle apparaten die aangesloten zijn op je netwerk. Denk daarbij dus niet alleen aan een laptop of een reguliere computer maar ook aan een aangesloten tablet zoals bijvoorbeeld een iPad, een smartphone zoals een iPhone, spelcomputers, TV’s, mediaspelers, etc. die op deze manier allen in één keer zijn beveiligd.

De beveiligingssoftware is er niet ter vervanging van bestaande anti-virussoftware maar dient als extra beveiliging voor het surfen om kwaadaardige websites te blokkeren. Gevaarlijke websites worden door servers, die zich op meerdere locaties op het internet bevinden herkend en zodoende door de (modem) router tegengehouden. Verder beschermd de software je tegen het downloaden van bestanden met virussen via het web en worden frauduleuze websites die proberen gegevens te achterhalen geblokkeerd.

Cloud Security stuurt automatisch een waarschuwing als je een website wil betreden die bijvoorbeeld malware bevat. Je hebt hier de keuze om de opdracht te annuleren of om alsnog door te gaan al wordt dit laatste natuurlijk wel sterk afgeraden.

E-mail

E-mailverkeer wordt niet gecontroleerd maar het is wel zo dat als je op een kwaadaardige link in een mailbericht klikt de bewuste website, zoals bijvoorbeeld een nagemaakte website van een bank zal worden geblokkeerd door de beveiligingssoftware.

Anti-virus

Anti-virus is daarnaast nog wel nodig om bijvoorbeeld veilig bestanden uit te wisselen via een USB-stick en daarnaast biedt anti-virus bescherming tegen gevaren die te vinden zijn op beveiligde internetpagina’s, FTP en P2P-verbindingen zoals BitTorent.

Anti-virussoftware zorgt er voor dat het huis veilig op slot zit, Sitecom Cloud Security zet ook het hek van de tuin op slot zo wordt uitgelegd. Een groot voordeel van Cloud Security is dat er geen speciale software voor nodig is. De software op de servers is altijd up-to-date.

Activering

Bij de gigabit (modem) routers ontvang je een coupon waarmee je netwerk zes maanden gratis beveiligd kan worden. Het gratis halfjaarabonnement wordt niet automatisch verlengd. Na afloop kan de beveiliging voor een half jaar of heel jaar verlengd worden.

Bij het afsluiten van een abonnement kan er gekozen worden voor de volgende services, Anti-Virus/Anti-Malware, URL-blokkering, Anti-Phising, en Reclameblokkering. De prijs voor een jaarabonnement voor alle functionaliteiten is € 14,95 maar de vier functionaliteiten zijn ook los aan te schaffen. Een half jaar kost € 9,95. Je ontvangt wekelijks een herinnering met informatie over hoe lang het abonnement nog geldig is.

Beschikbaarheid

De eerste routers die zijn uitgerust met Sitecom Cloud Security zijn de WLR-4000 Wireless Gigabit Router 300N X4 en de WLR-5000 Wireless Gigabit Router 300N X5. Deze oplossingen zijn verkrijgbaar vanaf midden april. Sitecom (modem) routers die zijn uitgerust met Sitecom Cloud Security zijn te herkennen aan het logo op de verpakking.

Lees meer over: