Siri komt mogelijk naar iPad

De website 9to5mac.com weet te melden op basis van bronnen dat met iOS 6 de persoonlijke assistent Siri beschikbaar zal komen op de iPad 3. Op dit moment beschikt de laatste versie, te koop in Nederland sinds 23 maart al wel over een feature om spraak om te zetten naar tekst. Siri is momenteel alleen aanwezig op de iPhone 4S.

Alle functionaliteiten zouden op de iPad beschikbaar komen behalve hetgeen gerelateerd aan bellen. Het is natuurlijk wel zo dat de iPad groter is dan de iPhone en dat daardoor de afstand tussen microfoon en mond groter is. Hoewel er eerder twijfels over waren of Siri wel goed zou kunnen functioneren op de iPad vanwege deze grotere afstand geven de bronnen van de website aan dat dit onzin is en geen problemen oplevert. De interface van Siri zou wel aangepast worden specifiek voor de iPad, na activeren zal Siri in het midden omhoog schuiven maar niet het gehele beeld in beslag nemen zoals op de iPhone 4S.

Siri is in ieder geval een populaire functie van de iPhone 4S. Uit een recent onderzoek bleek dat 87 procent van degene met een iPhone 4S minstens een keer per maand Siri gebruiken, 55 procent van de gebruikers geeft aan tevreden te zijn met de assistent. Zie ook de infographic: Siri, waarom begrijp je me niet? me alle resultaten van het onderzoek.

Volgende week zal WWDC van start gaan, een conferentie van Apple gericht op ontwikkelaars. Het is de verwachting dat hier iOS 6 gepresenteerd zal gaan worden door Tim Cook. Het is echter onduidelijk of Siri voor de iPad dan ook zal worden aangekondigd of dat dit later dit jaar zal gaan gebeuren als de definitieve versie wordt uitgebracht.

Lees meer over: , , ,