Simplify Media en Ruba overgenomen door Google

Google is weer op overname pad geweest en heeft twee bedrijven overgenomen, Simplify Media en Ruba. Daarnaast is er goedkeuring voor de overname van Admob.

Simplify Media

Het eerste bedrijf had een eigen iPhone-applicatie ontwikkeld waarmee je muziek vanuit je iTunes-bibliotheek op je pc rechtstreeks naar je iPhone kon streamen. Deze iPhone-dienst werd in maart gestaakt en nu blijkt op het moment van de overname dat het bedrijf de afgelopen drie maanden heeft gewerkt aan een iTunes concurrent.

Tijdens Google's developers conferentie maakte het bedrijf bekend dat er een eigen muziekwinkel aankomt als onderdeel van de Android Market. Gebruikers kunnen zodoende muziek kopen en afspelen en tevens wordt het mogelijk om muziek van je desktop naar je Android-toestel te streamen. De technologie van Simplify zal worden gebruikt om een desktop applicatie te ontwikkelen waarmee je toegang krijgt tot al je muziek op je telefoon.

Ruba

Dan is ook online travel guide en community Ruba overgenomen. Ruba is een visuele reisgids Google heeft bekend gemaakt dat Ruba geïntegreerd zal worden in iGoogle, de gepersonaliseerde startpagina van de zoekmachine. Vanaf aanstaande maandag zal het gehele team van Ruba verhuizen naar het kantoor van Google.

AdMob

Dan is er nog nieuws rondom AdMob. Google heeft van de FTC groen licht gekregen voor de overname van AdMob en het bedrijf wordt daarmee de grootste aanbieder van advertenties op mobiele platformen. De belangrijkste reden waarom de FTC geen bezwaar had was de aankondiging van het iAd advertentieplatform van Apple.

Lees meer over: ,