SimCity 5 binnenkort ook offline te spelen

SimCity 5 binnenkort ook offline te spelen

SimCity zal binnenkort een offline modus gaan krijgen en dan zal een internetverbinding dus niet langer vereist zijn om te kunnen spelen, goed nieuws voor een hoop spelers van het spel. SimCity 5 werd op 7 maart 2013 in Nederland en in België uitgebracht door Electronic Arts en ging in de eerste twee weken al meer dan een miljoen keer verkocht.

Om het spel te kunnen spelen is het noodzakelijk om continue een internetverbinding te hebben en dit zorgde op het moment dat het spel werd uitgebracht voor de nodige problemen bij Electronic Arts. Vanwege de populariteit van het spel gingen de servers van het bedrijf onderuit met als gevolg dat veel spelers het spel niet of nauwelijks konden spelen. Electronic Arts heeft sinds de introductie altijd volgehouden dat het hebben van een internetverbinding noodzakelijk zou zijn omdat de servers een groot deel van de berekeningen behorende bij de simulatie van een stad zouden afhandelen. Een medewerker van Electronic Arts verklaarde echter al snel dat het spel middels een kleine wijziging ook gewoon offline gespeeld kon worden, een hacker wist dit later te bevestigen.

De mogelijkheid om SimCity offline te kunnen spelen zal met een volgende update worden toegevoegd. In dit speltype zal niks worden gewijzigd aan de content, het regiospel of aan de gameplay, in de basis is het spel offline dus hetzelfde als de onlineversie. Alle gegevens zullen in dat geval lokaal worden opgeslagen. Modders krijgen zodoende de mogelijkheid om het spel aan te passen zonder dat dit ten koste gaat van de onlineversie. Electronic Arts zegt zich te bevinden in de eindfase van de ontwikkeling, op dit moment wordt er nog druk getest. Een datum waarop de update zal worden uitgebracht is nog niet genoemd.