Silicium Security en SurfRight gaan samenwerking aan

Silicium Security, leverancier van ECAT, een programma voor het opsporen van geavanceerde malware, heeft vandaag aangekondigd dat het samenwerkt met SurfRight om haar zakelijke klanten geïntegreerde malware bestrijding binnen ECAT te bieden. Zakelijke klanten kunnen nu via ECAT een stille agent naar met malware besmette machines sturen. Deze agent schoont de machines van malware, inclusief malware-sporen, en voorkomt dat computers opnieuw ingericht moeten worden.

Door gebruik van SurfRight’s HitmanPro technologie kan ECAT nu meer functionaliteit bieden voor incident response. "Met ECAT richten we ons op het vinden van de moeilijk op te sporen malware zoals Advanced Persistent Threats die zich richten op bedrijven die de meeste intellectuele eigendommen te verliezen hebben. Door het opnemen van SurfRight’s bewezen agent bieden we een best-of-breed functionaliteit op wat reeds het beste bedrijfsmatige malware detectie systeem op de markt is" , aldus Chad Loeven, Silicium Security’s VP Sales en Marketing.

"Geavanceerde malware bedreigingen zijn niet alleen een meester in vermomming, maar gebruiken ook diverse methoden om verwijdering te voorkomen", aldus Mark Loman, algemeen directeur van SurfRight. "De malware van vandaag de dag wordt vaak beschermd door watchdogs en manipuleert kritieke systeembestanden of bootrecords om Windows en antivirus software te ondermijnen, nog voordat het besturingssysteem opstart. Speciale technieken zoals we gebruiken in HitmanPro zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de malware eens en voor altijd wordt verwijderd."

Lees meer over: