SIDN Whois app voor iPhone

Mijn.nl is een nieuwe applicatie voor de iPhone van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) die sinds begin deze maand beschikbaar is.

Zoeken

De app heeft as eerste een zoekfunctie om snel domeinnamen te zoeken. Het uitvoeren van een zoekopdracht levert maximaal 20 domeinnamen op. Het aantal aanvragen is gelimiteerd tot 200 per 24 uur. Je ziet dan als een domein is gevonden wat de status is, wanneer deze werd geregistreerd en wanneer de laatste wijziging was.

Mijn.nl

Als een domeinnaam al bezet is er een optie om deze te gaan volgen. Het domein wordt dan aan het 'Mijn.nl' lijstje toegevoegd dat later weer op te vragen is. Stel dat het adres op een gegeven moment beschikbaar komt krijg je hiervan een melding. Hier een behoorlijke beperking want de Mijn.nl lijst is gelimiteerd tot 10 domeinnamen.

Whois

Een ander onderdeel van de applicatie is de Whois functie zoals deze ook op de website van de SIDN te vinden is. Detail is hier dat als je via de zoekfunctie een domeinnaam op gaat zoeken je geen '.nl' hoeft toe te voegen achter de naam. Gebruik je de Whois dan moet je wel '.nl' toevoegen aan het domein, niet helemaal logisch.

Na het zoeken van een naam zie je de status, de registrar en de domeinnaamservers. Ook hier een limiet. Maximaal mag je 20 aanvragen per ip adres per 24 uur uitvoeren.

Downloaden

De applicatie is er voor de iPhone, iPod Touch en de iPad, downloaden kan hier. Hieronder een aantal screenshots van Mijn.nl, klik voor een vergroting.

Lees meer over: ,