Sheryl Sandberg van Facebook had CEO van LinkedIn kunnen zijn

Sheryl SandbergSheryl Sandberg werkt momenteel bij Facebook maar ze had net zo goed de CEO van LinkedIn kunnen zijn zo blijkt uit haar nieuwe boek die volgende maand zal worden uitgebracht. In de zomer van 2006 toen ze nog werkte bij Google als vicepresident Global Online Sales and Operations kreeg Sandberg de vraag van de oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman of ze niet geïnteresseerd was om te vertrekken bij Google en de CEO van het bedrijf te worden. Ze zegt dat ze het een geweldige kans vond nadat ze vijf jaar had gewerkt bij Google en ze was klaar voor een nieuwe uitdaging. Het kwam uiteindelijk niet zover omdat ze zich eerst wilde richten op haar familie, ze was op dat moment 37 jaar en ze wilde graag een tweede kind. Zodoende heeft ze besloten om het aanbod af te slaan.

Bijna drie jaar later half 2009 werd Jeff Weiner aangewezen door Reid Hoffman als de nieuwe CEO van LinkedIn. Sandberg bleef nog bijna twee jaar bij Google werken voordat Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook haar wist te overtuigen om te komen werken bij het sociale netwerk als Chief operating officer. De twee hadden elkaar ontmoet tijdens een kerstfeest in 2007 en Zuckerberg heeft daarna zes weken lang geprobeerd om haar zover te krijgen om naar Facebook te komen. Nadat Sandberg begonnen was met werken voor het sociale netwerk begon ze na te denken over hoe ze Facebook winstgevend kon maken, in juni 2012 werd Sandberg verkozen tot lid van de raad van bestuur, zij was hierdoor de eerste vrouw in de raad van bestuur. Dankzij deze positie werd ze afgelopen jaar opgenomen in de lijst van Time met de meest invloedrijke personen ter wereld.

In de afgelopen maanden waren er geruchten dat Sandberg zou gaan vertrekken bij Facebook om te gaan werken voor de overheid maar hier is tot op heden geen sprake van.

Lees meer over: