Yourhosting en Sedo breken tweedehands domeinnaammarkt open

Sinds gisteren is het in Nederland voor het eerst mogelijk om bezette domeinnamen te kopen bij een hostingprovider. Dit is het resultaat van een samenwerkingsverband dat van start is gegaan tussen hostingprovider Yourhosting en Sedo. Sedo is het grootste handelsplatform voor geregistreerde domeinnamen ter wereld en Yourhosting biedt daarmee bijna 17 miljoen geregistreerde domeinnamen te koop aan.

De samenwerking met Sedo biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten van Yourhosting. Met één druk op de knop is het mogelijk domeinnamen te verkopen of aan te kopen. Dit alles gebeurt vanuit de persoonlijke klantomgeving van Yourhosting genaamd Yourportal.

Ben je klant bij Yourhosting dan is er na het inloggen een item 'Mijn Sedo' beschikbaar in het menu. Vervolgens kan er dan eenvoudig een gratis Sedo account worden aangemaakt. Hier beheer je eventueel aangeschafte domeinnamen, meer over het daadwerkelijk kopen van domeinnamen is te lezen op deze pagina.

Via Sedo worden maar liefst 16,7 miljoen domeinnamen te koop aangeboden. Valentijn Borstlap, algemeen directeur en oprichter van Yourhosting verwacht een impuls op de Nederlandse domeinmarkt: "We creëren een breder aanbod aan domeinnamen op onze website. Daarmee breken we de secundaire domeinnaammarkt open in Nederland."

Naast het eenvoudig aan- en verkopen van domeinnamen kunnen klanten ook inkomsten genereren door Sedo-advertenties op hun 'slapende account' te plaatsen.

Waar men voorheen de mogelijkheid had om geparkeerde domeinnamen door te linken naar een andere website, kunnen klanten van Yourhosting er nu ook voor kiezen om commerciële advertenties op de parkeerpagina te tonen.

Lees meer over: