Secure.me lanceert App Advisor voor Facebookgebruikers

Het bedrijf Secure.me heeft een nieuwe tool gelanceerd om gebruikers van Facebook te beschermen voor applicaties die iets teveel gegevens binnenhalen zonder dat gebruikers dit door hebben. Het bedrijf heeft app-activiteiten van 50 miljoen gebruikers van Facebook en meer dan 500.000 applicaties geanalyseerd om zodoende het 'App Security Network' te kunnen bouwen. Mario Grobholz, de CEO en oprichter zegt dat gebruikers tegenwoordig steeds makkelijker hun profiel koppelen aan een applicatie zonder te kijken waar toestemming voor gegeven wordt. Doordat het zo gebruikelijk is geworden is het besef er niet welke informatie er nu eigenlijk echt wordt gedeeld.

Het gaat om de tool App Advisor met daarnaast extensies voor browsers Google Chrome, Safari en Firefox die hier verandering in moeten gaan brengen. Als de extensie is geïnstalleerd dan zal zodra een applicatie wil gaan koppelen met een profiel direct een waarschuwing in beeld verschijnen waarin is te zien wat de reputatie van de applicatie is.

In de melding staat dan een knop om aanvullende gegevens te bekijken op apps.secure.me en te zien is dan onder andere tot welke informatie de applicatie na koppelen toegang krijgt. Door op de knop van de extensie in de browser te klikken kan deze informatie zonder de pagina te verlaten bekeken worden. Tevens verschijnen er waarschuwingen voor applicaties die vrienden spammen, virussen of malware bevatten.

Overigens kun je op apps.secure.me ook zelf informatie over applicaties opzoeken.

Het bedrijf geeft aan dat 63 procent van de applicaties een bericht op de timeline van een gebruiker kan plaatsen en dat 70 procent van de applicaties toegang heeft tot het mailadres van een gebruiker. 5 procent van de applicaties heeft toegang tot foto's en video's van een gebruiker en ook zijn er applicaties die gegevens van vrienden checken.

Lees meer over: