Screenshots iOS 8 tonen iconen nieuwe apps

Screenshots iOS 8 tonen iconen nieuwe apps
Preview, TextEdit en Healthbook in mogelijke screenshot van iOS 8.

De bovenstaande screenshot van zo het lijkt een vroege testversie van iOS 8 is geplaatst op een account van het Chinese sociale netwerk Weibo en te zien zijn iconen van nieuwe apps die standaard meegeleverd zullen gaan worden met de volgende versie van iOS.

In de screenshot is te zien dat iOS 8 standaard zal beschikken over de apps Preview en TextEdit, momenteel apps voor Mac OS X die beiden dus de overstap zullen gaan maken naar iOS. Anonieme bronnen van 9to5mac hebben aanvullend al weten te melden dat beide apps zullen worden toegevoegd en dat met de apps bestanden opgeslagen in iCloud bekeken kunnen worden. Het bewerken van opgeslagen documenten is met beide apps echter niet mogelijk, voor het bewerken dient één van de iWork-apps gebruikt te worden.

Healthbook

Ook is in de screenshot de app Healthbook te zien waarover al langer geruchten gaan en waarvan vandaag naast de bovenstaande screenshot ook enkele mockups van zijn gepubliceerd. In de afbeeldingen is te zien dat er allerlei medische gegevens kunnen worden opgeslagen zoals bloeddruk, gewicht, hartslag, lichamelijke activiteit en bloedsuikerspiegel. Het ontwerp van de app doet erg denken aan de bestaande app Passbook om tickets in op te slaan. Ook beschikt de app over een emergency card. Hier kunnen gegevens opgeslagen worden als naam, bloedgroep, informatie over medicijnen en geboortedatum. De gepubliceerde afbeeldingen van Healthbook bekijk je hieronder.

healthbook_io8_1

healthbook_io8_2

healthbook_io8_3

healthbook_io8_4

Recent was er nog het bericht dat de kaartenapplicatie van Apple met iOS 8 een flinke update zal gaan krijgen en tevens waren er berichten dat het bedrijf iTunes Radio beschikbaar zou willen maken als aparte app. Aanvullend zijn er nog geruchten over andere wijzigingen die mogelijk doorgevoerd gaan worden om iOS simpelere in gebruik te maken. Zo zou het tabblad Gemist in het notificatiecentrum komen te vervallen en ook zou het bedrijf overwegen om het Game Center te gaan verwijderen uit iOS en ook Mac OS X.

Lees meer over: ,