Screenshots en download Google Chrome OS

Afgelopen donderdag publiceerde Google de broncode van het nieuwe lichtgewicht besturingsysteem Google Chrome OS. Tijdens de persconferentie werd er een demonstratie gegeven, onder andere was te zien dat Chrome OS in 7 seconden wist op te starten. Inmiddels zijn er op diverse websites Chrome OS VMWare images verschenen waaronder op de website Gdgt.com.

Als je de image hier gaat downloaden is een eenmalige registratie vereist. Vervolgens kun je de installatie draaien in VMware of VirtualBox. De download is hier te vinden en weegt gecomprimeerd 300 MB, niet-gecomprimeerd is het 700 MB. Zodra je Chrome OS aan de praat hebt dan kun je inloggen met je eigen Gmail account of met de gebruikersnaam 'chronos' en het wachtwoord 'password'. Hieronder een aantal screenshots .

Na het inloggen zie je diverse standaard tabs in beeld. Zodra je op het kleine icoon in de linker bovenhoek klikt heb je de mogelijkheid om in te loggen met je eigen Gmail account. Na inloggen verschijnen dan de diverse applicaties in beeld zoals Gmail, Hotmail, Google Docs en Google Reader. Zodra je op een van de applicaties klikt wordt er een nieuwe tab geopend met de applicatie. Bijvoorbeeld als je klikt op Chess dan opent de website 'flashchess3.com'. De tabs zijn allen vast te pinnen en nemen dan minder ruimte in.

Overigens kun je via de opties een ander thema instellen. Dit is precies hetzelfde als bij de browser en de huidige thema's voor de browser kun je dan ook hier toepassen.

Lees meer over: ,